G-gruppens Forum - Användaravtal och integritetspolicy

Användaravtalet

 • Forumets uppförandekod
  Välkommen som användare i G-gruppens forum.
  Du bör känna till våra regler innan du skriver i forumet.

 • Forumets syfte
  Forumet är en plats där du kan ställa och besvara släktfrågor och ämnen relaterade till släktforskning.

 • Registrera dig som användare och logga in
  Om du vill delta i debatten måste du vara medlem i G-gruppen.
  Anmälan finns på G-gruppens hemsida www.g-gruppen.net.

 • Registrering
  Information och handledning om hur du registrerar dig finner du på följande länk intro.
  OBS! Ditt korrekta för- och efternamn samt medlemsnummer skall noteras som användarnamn.
  Föreningen förbehåller sig rätten att justera om annat användarnamn skrivs in.

 • Språk
  Tillåtna språk är språken runt Östersjön.
  Tänk dock på att ett språk som majoriteten av medlemmarna kan förstå kan ge fler svar på ditt inlägg.

 • Dina inlägg kan läsas i många år
  När du skriver ett inlägg i vårt forum bör du tänka på att det kan läsas många år framöver. Så skriv inte något du ångrar imorgon eller om tio år. Forumets syfte är att nuvarande och framtida släktforskare ska kunna hitta de gamla inläggen och de många guldkornen.

 • Kopiera inte andras texter till forumet
  Du kan hänvisa till andra källor och citera från texter, men kopiera inte en fulltext som du inte har upphovsrätt till i forumet. Kom ihåg att upplysa om vid citat. Om du vill citera från en text som finns på webben är det en bra idé att bara länka till den.

 • Sök innan du frågar
  Innan du ställer en fråga om ett specifikt ämne eller en funktion, är det en bra idé att kontrollera om ämnet har behandlats tidigare. Du gör detta genom att göra en sökning i Forumet. Använd sökfunktionen från menyraden. Använd också sökfunktionen för att ta reda på om det finns trådar som hänvisar till dina förfäder eller församlingar. På detta sätt kan du hitta oväntade guldklimpar.

 • Ställ bara en fråga åt gången
  Om du har flera frågor är det bäst att skapa ett inlägg för varje fråga. Detta gör det både enklare för dig att skriva en bra och omfattande rubrik för ditt inlägg och enklare för den som svarar. Om det finns en familjeförbindelse mellan två eller flera trådar du skapar, kommer det att underlätta arbetet för de som hjälper dig om du kommer ihåg att göra korsreferenser mellan trådarna.

 • Välj rätt forumgrupp
  Se till att du postar i rätt forumgrupp. På så sätt är responstiden kortare och du riktar dig till rätt publik.

 • Skapa bara ditt inlägg en gång
  Lägg inte in samma inlägg i flera forumgrupper. Det gör forumet omisskännligt och rörigt. Om ditt inlägg har försvunnit från första sidan utan att få ett djupgående svar kan du skriva det igen genom att skriva ett nytt svar i tråden.

 • Ingen skräppost, snälla!
  Du får inte skicka oönskade erbjudanden eller annonser, varken till andra användares e-postadresser eller som privata meddelanden i forumet. Det är emot reglerna och innebär uteslutning från forumet. Annonsering för produkter eller evenemang tillhör inte forumet och kommer att tas bort.

 • Uppför dig ordentligt
  Det borde vara trevligt att använda forumet, så håll en god ton. Vi accepterar inte personliga attacker, svärord och liknande, men det är givetvis tillåtet att uttrycka sina attityder så länge det görs på ett anständigt sätt.

 • Ge andra hjälp
  Din kunskap och erfarenhet av släktforskning är viktig för andra medlemmar och användare. Dela din kunskap i forumet genom att svara på frågor och hjälpa andra att gå vidare. Dina svar kommer att inspirera andra att delta aktivt i forumet.

 • Moderatorn
  Postade felaktiga inlägg eller inlägg som bryter mot forumets regler kommer att raderas av forum-moderatorn. Detta kommer i regel att ske utan att du blir informerad. Du kan göra invändningar genom att skicka ett e-postmeddelande till moderatorn.

 • Karantän
  Vid upprepade brott mot våra regler kommer moderatorn att skicka dig en varning. Om denna varning ignoreras eller upprepade etikettbrott kan moderatorn sätta dig i karantän under en period då du inte kan posta i forumet.

 • Rapportera stötande innehåll
  Om du hittar inlägg som inte uppfyller Forums regler kan du klicka på knappen "Rapportera till moderator".
  Observera att granskningsfunktionen inte är avsedd för intetsägande rubriker och felaktiga inlägg. Vänligen lämna den typen till forummoderatorerna.

Integritetspolicy

Genom att lämna dina uppgifter till G-gruppens Forum godkänner du att vi registrerar dessa digitalt i vårt medlemsregister för föreningsinternt bruk och meddelanden till dig. Dina uppgifter kommer INTE att lämnas ut eller säljas till tredje part.

Observera att med varje inlägg registreras din IP-adress, i händelse av att du överträder forumets uppförandekod kan du utestängas från detta forum.

Forumets programvara placerar en cookie, en textfil som innehåller bitar av information (som ditt användarnamn och lösenord), i din webbläsares cache. Detta används ENDAST för att hålla dig in- respektive utloggad. Programvaran samlar inte in eller skickar någon annan form av information till din dator.


Copyright © G-gruppen